ECO ESSENCE

ONZE DUURZAME ROLGORDIJNSTOF

Gemaakt van 100% gerecyclede PET-flessen

Een licht-filterende stof met natuurlijke textuur

100% gerecycled PET
Hoewel volledig duurzame rolgordijnstof Eco Essence gemaakt is van 100% gerecyclede PET flessen, heeft de stof dezelfde verfijnde textuur en functionele eigenschappen als rolgordijnstoffen die van niet-gerecycled materiaal zijn gemaakt. De verfijnde weefstructuur van de stof zorgt voor een mooi gefilterd licht, privacy en een kalme sfeer.

 

7 neutrale kleuren
Eco Essence is verkrijgbaar in zeven neutrale kleuren die perfect passen in ieder interieur. De stof is geschikt voor zowel rol- als paneelgordijnen en is uit voorraad leverbaar. Eco Essence is 280 cm breed en is daardoor uitermate geschikt voor grote ramen.

 

30% minder impact
Voor de productie van Eco Essence is slechts de helft aan energie en water nodig in vergelijking met de productie van conventionele stoffen die gemaakt zijn van polyester. Naast het recyclen van plastic en het besparen van energie, heeft de productie van Eco Essence 30 procent minder impact op de klimaatverandering dan de productie van een gewone polyester stof.

 

Twee keer op rij prijswinnaar
Eco Essence heeft voor het tweede jaar op rij de Amerikaanse WCMA Product Award gewonnen: de duurzame rolgordijnstof is in 2017 en 2018 verkozen tot beste technische innovatie in de categorie Sustainability.

 

Eco Essence – de feiten

  • Gemaakt van 100% gerecyclede PET-flessen
  • Voor 1M2 Eco Essence stof worden 11 gerecyclede PET-flessen gebruikt
  • 50% energiebesparing in vergelijking met de productie van conventionele stoffen
  • 50% waterbesparing in vergelijking met de productie van conventionele stoffen 30% minder impact op de klimaatverandering
  • Twee keer op rij winnaar van de Amerikaanse WCMA Sustainable Product Award
  • Verkrijgbaar in 7 neutrale kleuren
  • De stof is 280 cm breed

KIES VOOR ECO ESSENCE. MAAK HET VERSCHIL.

Ben je klaar om mee te doen? Vul het formulier in om stofstalen van Eco Essence aan te vragen.